Industrijas Ziņas

Redaktores izvēle: 2015. gada jaunpienācēji muzikā

Raksta attēls - Redaktores izvēle: 2015. gada jaunpienācēji muzikā

07.01.2016 / Aiga Leitholde

Aizvadītais gads mums atnesa spilgtas jauno mūziķu debijas, bet arī labi zināmi mākslinieki atrādīja savus jaunos projektus un albumus. Turklāt, mūziķi bijuši izdomas bagāti dažādos mūzikas stilos.

Aminata

Aminata ar dziesmu "Love Injected" teicami aizstāvēja Latvijas godu 2015.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, tika izdots debijas albums "Inner Voice" ar dziedātājas pašas sacerētajām dziesmām, bet vasarā Aminatu varēja dzirdēt uz festivālu lielajām skatuvēm. Aminata Latvijas popmūzikai ir liels ieguvums.

Kasetes

"Kasetes" iepriekš sintīpopa noskaņās iekustinājuši citu latviešu klausītājiem zināmu grupu dziesmas, beidzot ir izdevuši albumu "Jauna kārtība". Iedvesmu mūziķi ir guvuši no astoņdesmitajiem, mūzikā to realizējot ar mūsdienīgiem līdzekļiem.

The Pink Elephant

"The Pink Elephant" ar savu debijas albums "Mellowing" spēj klausītāju transportēt 50 gadu tālā pagātnē - uz laiku, kad dzima rokmūzikas leģendas un estētika.

Augša

Hiphopa apvienība "Augša" debijas albumu "Troksnis no bēniņiem" izdeva 2015. gada noslēgumā. Skaidrs vēstījums tekstos, profesionāli nostrādāts arī muzikālajā producēšanas darbā, "Troksnis no bēniņiem" ir viens no aizvadītā gada pārliecinošākajiem albumiem.

northern c

Elektroniskās mūzikas producents Matīss Runtulis jeb Mr.Myster un dziedātājs Miķelis Putniņš iepriekš bija spēlējuši grupā "Black Apple Market", aizvadītā gada nogalē pieteica savu jauno elektronikas un dzīvās mūzikas sintēzi "northern c".

Howling Owl

"Howling Owl" ir latvietes Evijas Vēberes un serbu bundzinieka Lava Kovača kopprojekts, ko paši dēvē par avangarda popu. Albums "Dace for Common Sence" piesaista ar savu neierasto, oriģinālo skanējumu  - prātā paliekošas melodijas, elektronikas eksperimenti.

Cockroach Prophets

"Cockroach Prophets" pašu vārdā nosauktajā debijas albumā izpilda swamp folk jeb folkmūziku ar tumšāku skanējumu. Liela daļa grupas repertuāra ir angļu valodā, taču ir arī latviešu tautasdziesmas apdares un orģināldziesmas latviešu valodā. Dziesmā "Neviens nezina" piedalās reperis Edavārdi.

Tempus

Postroka grupa "Tempus" debijas albumu "The Future is not for us to see" izdeva kā duets (ģitārists un bundzinieks), taču šobrīd grupa ir kļuvusi par trio. Ineresanti, ka albumu īpaši atzinīgi novērtējuši postroka cienītāji Krievijā.

Kristaps Bedrītis

Albumā "Words Apart" dzirdama Kristapa Bedrīša akustiskā ģitārmūzika. Mierīga, emocionāla un noskaņu raisoša.

Protean

"Protean" sastāvu veido metālmūzikā pieredzējuši dalībnieki, kuri savā pirmajā albumā "The Burning Centuries" black metāla stilistikā vēsta par vēsturi, sākot ar antīkā perioda Pūniešu kariem līdz 15. gadsimta ungāru Melnās armijas kariem ar Osmaņu impērijas turkiem.

Zāle

Arī grupas "Zāle" koncerti un debijas albums "Viņa" pērn priecēja mūzikas mīļotājus. Grupas mūziku var dēvēt par postfolku. Dziesmu vārdos tiek izmantoti Raiņa un citu dzejnieku sarakstītie darbi.

Boys will be Boys

2015.gada nogalē kā svētku dāvana ar romantisko dziesmu "Longing" sevi publikai pieteica "Boys will be Boys" - mūziķu trio, ko atpazīstam no grupām "Momend", "Pyro Trees" un "Kasetes".

ParMuziku.lv

ParMuziku.lv ir online mūzikas žurnāls, kurā iespējams izlasīt svarīgāko par mūziku Latvijā un pasaulē. Šeit vari atrast ne tikai aktuālās ziņas, ekspertu viedokļus, albumu, DVD un koncertu apskatus, bet arī informāciju par mūzikas biznesa ikdienā neredzamo pusi – autoru un izpildītāju blakustiesībām, ierakstu izpildījumu publiskajā telpā, kā arī mūzikas industriju kopumā.

Par LaIPA

Biedrība „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) ir kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kur apvienojušies pašmāju un ārvalstu izpildītāji un fonogrammu producenti, lai iestātos par savām tiesībām un saņemtu taisnīgu atlīdzību par savu fonogrammu izmantošanu Latvijā un ārvalstīs. Vairāk

Sazinies ar mums!