Privātuma politika

1. Privātuma politikas mērķis un kontaktinformācija

Privātuma politikas mērķis ir sniegt Jums kā datu subjektam informāciju par personas datu apstrādes nolūkiem, tiesisko pamatu, personas datu kategorijām, personas datu saņēmēju kategorijām, datu glabāšanas ilgumu, kā arī datu subjekta tiesībām.

Biedrībai “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (turpmāk – LaIPA) ir svarīgi sniegt Jums informāciju par Jūsu personas datu apstrādi, lai Jūs pārliecinātos, ka veiktā personas datu apstrāde ir atbilstoša normatīvajiem aktiem. LaIPA nodrošina Jūsu personas datu konfidencialitāti. LaIPA kā pārzinis īsteno tehniskus un organizatoriskus pasākumus, lai Jūsu personas dati, ko LaIPA apstrādā, ir aizsargāti.

Pārzinis personas datu apstrādei, kas tiek veikta tīmekļa vietnē: www.laipa.org, ir biedrība “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA), reģistrācijas numurs 40008042958. Kontaktinformācija: adrese: Misas iela 3, Rīgā, LV-1058, e-pasta adrese: .

 2. Kādus personas datus un kāpēc LaIPA apstrādā?

2.1.Tīmekļa vietne https://www.parmuziku.lv/ ir online mūzikas žurnāls, kurā iespējams izlasīt svarīgāko par mūziku Latvijā un pasaulē. Šeit vari atrast ne tikai aktuālās ziņas, ekspertu viedokļus, albumu, DVD un koncertu apskatus, bet arī informāciju par mūzikas biznesa ikdienā neredzamo pusi – autoru un izpildītāju blakustiesībām, ierakstu izpildījumu publiskajā telpā, kā arī mūzikas industriju kopumā.

Līdz ar to https://www.parmuziku.lv/  var tikt apstrādāti šādi personas dati: fotogrāfijas un to uzņemšanas vieta un laiks, vārds, uzvārds, amats, kā arī personu viedoklis, kas var ietvert personas datus.

LaIPA nodrošina sniegto interviju glabāšanu tīmekļa vietnē https://www.parmuziku.lv/, nodrošinot sabiedrības tiesības uz informāciju, kā arī pamatojoties uz vārda un informācijas brīvību. Apstrādājot personas datus žurnālistikas mērķiem, LaIPA izvērtē publicētās informācijas samērīgumu, lai noteiktu, vai sabiedrības interese prevalē pār personas tiesībām uz privāto dzīvi.

2.2. Lai nodrošinātu komunikāciju ar Jums, LaIPA apstrādā Jūsu vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi, kā arī informāciju, ko norādāt savā e-pastā. Informējam, ka LaIPA dzēš Jūsu saņemtos e-pastus brīdī, kad nav nepieciešamība nodrošināt komunikāciju ar Jums, vai arī Jūsu e-pasts nav nepieciešams LaIPA tiesisko interešu aizstāvībai. Tiesiskais pamats Jūsu personas datu apstrādei Vispārīgās datu regulas 6.panta 1.punkta f) apakšpunkts (leģitīmā interese – komunikācija ar Jums).

3. Kam Jūsu personas dati tiks nodoti?

LaIPA Jūsu personas datus var nodot:

  • tīmekļa vietnes https://www.parmuziku.lv/ uzturētājam, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes https://www.parmuziku.lv/ darbību un drošību; 
  • e-pasta vai pasta pakalpojuma sniedzējam, nodrošinot komunikāciju ar Jums.

Personas datu saņēmēji ir personas, kuras apmeklē tīmekļa vietni https://www.parmuziku.lv/

4. Kādas ir Jūsu tiesības?

Saskaņā ar Vispārīgo datu aizsardzības regulu, Jums ir tiesības piekļūt saviem personas datiem, labot savus personas datus, dzēst savus personas datus, ierobežot savu personas datu apstrādi vai iebilst pret savu personas datu apstrādi, kā arī tiesības iesniegt sūdzību Datu valsts inspekcijā.

Lai šīs tiesības īstenotu, lūdzu, iesniedziet LaIPA rakstveida iesniegumu: klātienē (līdzi jāņem pase vai ID karte Jūsu identificēšanai) vai nosūtot ar drošu elektronisku parakstu parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi: . Atbildi uz Jūsu iesniegumu sniegsim mēneša laikā.

5. Izmaiņas privātuma politikā

Privātuma politika var tikt regulāri atjaunota un tajā var tikt veiktas izmaiņas. Veicot izmaiņas Privātuma politikā, tās tiek publicētas interneta vietnē: https://www.parmuziku.lv/. 

6. Informācija par sīkdatnēm.

Sīkdatne ir neliela teksta datne, kas tiek nosūtīta uz Jūsu datoru vai mobilo iekārtu tīmekļa vietnes apmeklēšanas laikā un ko tīmekļa vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Katrā turpmākajā apmeklējuma reizē sīkdatnes tiek nosūtītas atpakaļ uz izcelsmes mājaslapu vai uz citu mājaslapu, kas atpazīst šo sīkdatni.

Sīkdatnes darbojas kā konkrētas mājaslapas atmiņa, ļaujot šai lapai atcerēties Jūsu datoru nākamajās apmeklējuma reizēs, tai skaitā sīkdatnes var atcerēties Jūsu iestatījumus vai uzlabot lietotāja ērtības. Sīkdatnes netiek izmantotas, lai Jūs personiski identificētu.

Tīmekļa vietnē https://www.parmuziku.lv/ izmantotās sīkdatnes:  

Sīkdatnes nosaukums Sīkdatnes vieds  Darbības mērķis Glabāšanas termiņš
PHPSESSID Tehniskā Garantē lietotāja sesijas drošību apmeklējuma laikā. Tā ir pirmā personas sesijas sīkdatne, kas tiek izdzēsta aizverot pārlūkprogrammu
session_id_* Tehniskā Identificē pieteikušos lietotāju. Unikālais sesijas ID ir sasaistīts ar lietotāju tā, lai identificētu lietotāju, kamēr tas pārlūko tīmekļa vietni. Lietotāja pieslēgšanās sesija tiek izbeigta, kolīdz beidzas sīkdatnes derīguma termiņš. Sesija
  1. gif
Statistika Google Analytics izsekošanas kods, kurš reģistrē detalizētu informāciju par apmeklētāja pārlūkprogrammu un datoru. Sesija
__utma  Statistika Ievāc datus par to, cik reizes lietotājs ir apmeklējis tīmekļa vietni, kā arī pirmā un nesenākā apmeklējuma datumu. Šo sīkdatni izmanto Google Analytics. 2 gadi
__utmb Statistika Identificē jaunu sesiju/apmeklējumu. Šī sīkdatne tiek izveidota, kad tiek izpildīta javascript bibliotēka, bet ___utmb sīkdatne nav izveidota. Sīkdatne tiek atjaunināta katru reizi, kad dati tiek nosūtīti Google Analytics. 1 diena
__utmc Statistika Darbojas saistībā ar sīkdatni __utmb, lai noteiktu jaunas apmeklējuma reizes. Šo sīkdatni izmanto Google Anaytics. Sesija
__utmt Statistika Samazina tīmekļa vietnes pieprasījumu ātrumu. 1 diena
__utmz Statistika Saglabā informāciju par tīmekļa vietas apmeklējuma avotu vai kampaņu, ar kuras palīdzību lietotājs nokļuvis tīmekļa vietnē. Šo sīkdatni izmanto Google Anaytics. 6 mēneši
fbssls_ Mārketings Apkopo datus par to, kā lietotājs izmanto komentāru sistēmu tīmekļa vietnē, kā arī kādi raksti/blogi ir apmeklējuma laikā lasīti. Sesija 
fbssls_# Mārketings Apkopo datus par to, kā lietotājs izmanto komentāru sistēmu tīmekļa vietnē, kā arī kādi rakst/blogi ir apmeklējuma laikā lasīti. Sesija
r/collect Mārketings Šis sīkfails tiek izmantots, lai nosūtītu datus uz Google Analytics par lietotāja ierīci un uzvedību.  Sesija

 

7. Sīkdatņu kontrolēšana un dzēšana

Ja vēlaties, Jūs varat sīkdatnes kontrolēt vai dzēst. Lielāko daļu tīmekļa pārlūkprogrammu var iestatīt tā, lai tiktu bloķēta sīkdatņu saglabāšana ierīcē. Vienīgi jāņem vērā, ka tad atsevišķi iestatījumi būs jāpielāgo katru reizi, kad apmeklēsiet vietni, turklāt iespējams, ka daži pakalpojumi un funkcijas tajā nedarbosies.

Papildu informāciju par sīkdatnēm, tostarp par to, kādas sīkdatnes ir iestatītas Jūsu datorā un kā tās iespējams pārvaldīt vai izdzēst, varat iegūt mājaslapā: https://www.aboutcookies.org/

ParMuziku.lv

ParMuziku.lv ir online mūzikas žurnāls, kurā iespējams izlasīt svarīgāko par mūziku Latvijā un pasaulē. Šeit vari atrast ne tikai aktuālās ziņas, ekspertu viedokļus, albumu, DVD un koncertu apskatus, bet arī informāciju par mūzikas biznesa ikdienā neredzamo pusi – autoru un izpildītāju blakustiesībām, ierakstu izpildījumu publiskajā telpā, kā arī mūzikas industriju kopumā.

Par LaIPA

Biedrība „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) ir kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kur apvienojušies pašmāju un ārvalstu izpildītāji un fonogrammu producenti, lai iestātos par savām tiesībām un saņemtu taisnīgu atlīdzību par savu fonogrammu izmantošanu Latvijā un ārvalstīs. Vairāk

Sazinies ar mums!